Descriere
Descriere
Paste lungi spaghettoni n7 Barilla, 500g


Spaghetti sunt originare din napoli, antonio viviani fiind cel care le-a numit astfel în 1842, pentru că păreau niște bucățI de sfoară (“spago” in italiana). Diametrul lor tradițional, mediu în universul pastelor lungi, le face să fie unul dintre cele mai versatile tipuri de paste.
Recomandare de servire: sos de roșii cu ulei șI busuioc. În trastevere, cartier istoric al romei, “trattoriile” le servesc “alla putanesca”, o rețetă apetisantă pe baza de masline negre, capere, anșoa șI roșii.
Timp de fierbere: 8 minute
Beneficii: o sursă excelentă de carbohidrațI sănătoșI, fără adaos de sare, indice glicemic scăzut
Sfaturi privind reducerea impactului asupra mediului în timpul preparării;
Recomandare de servire: sos de roșii cu ulei șI busuioc. În trastevere, cartier istoric al romei, “trattoriile” le servesc “alla putanesca”, o rețetă apetisantă pe baza de masline negre, capere, anșoa șI roșii.
Timp de fierbere: 8 minute
Beneficii: o sursă excelentă de carbohidrațI sănătoșI, fără adaos de sare, indice glicemic scăzut
Sfaturi privind reducerea impactului asupra mediului în timpul preparării;
- Folosește doar cantitatea de apă necesară. În general între jumătate de litru șI un litru pentru fiecare 100 grame de paste. Este un comportament care demonstrează preocupare pentru resursele limitate de apă ale planetei.
- Pune capacul oalei. Astfel, apa va atinge temperatura de fierbere într-un timp mai scurt.
- Adaugă sarea în momentul în care apa fierbe. Sarea încetinește procesul de fierbere, ceea ce presupune un consum mai mare de gaz.
- Stinge focul la jumatatea timpului de fierbere. Punând capacul, pastele își vor continua procesul de fierbere/coacere chiar și cu focul stins.
- Refolosește apa de fierbere pentru a spăla vasele. Astfel vei reduce consumul de apă.