Descriere
Laptele puțin călduț se amestecă bine cu cheagul. Vasul se acoperă şi laptele se lasă la închegat. După ce s-a închegat, se amestecă imediat pentru a separa zerul şi apoi se presează uşor, ca să se adune într-un loc. Zerul se strecoară treptat. Când nu mai este zer în vas, se dezvelește brânza și se zdrobește bine. În această fază, brânza se pune într-o formă potrivită, ca mărime, rotundă sau pătrată, din scândură. Se lasă astfel 7—8 ore, ca să se scurgă bine de zer. Cașul astfel obținut se poate consuma proaspăt pentru orice preparat. Din punct de vedere fizico-chimic, cașul cu lapte de oaie are grăsimea raportată la S.U. de minim 45%, substanța uscată este de minim 48% iar substanțele proteice de minim 23%. Se recomandă a se păstra la temperaturi cuprinse între 2-8°C. Cașul se poate păstra ca atare sau se poate pune în pungi, la congelator, fără să sufere nici o modificare.
Acest produs se livreaza doar in Vaslui!